Trendkleuren winter 2020

De herfst en winter hebben alles behalve een kleurrijk imago. Niet zo gek als je je bedenkt dat niet alleen de dagen donkerder en grauwer worden, maar de inhoud van onze kledingkast ook. Zonde eigenlijk. Laten we dat deze herfst en winter gewoon eens anders doen.

Aan de kleuren 2020/2021 zal het niet liggen in ieder geval. Sterker nog: als we de winter mode klakkeloos zouden volgen belooft het een kleurrijk seizoen te worden. Van klassiek blauw tot zachtroze, van verleidelijk wijnrood tot schitterende metallics. Van zo groen als een avocado tot 100 tinten beige - want ja: ook de neutrale kleuren zijn goed vertegenwoordigd dit seizoen. 

Kleuren 2020: Roze & paars

Of je nou graag een statement maakt in knallend paars of juist de subtiliteit zoekt in roze: deze herfst en winter mag het allemaal. Graag zelfs. En het liefst van top tot teen.

Kleuren 2020: Geel & groen

Van knalgeel tot zo groen als een peer: het zijn deze tinten die de wintermode omtoveren tot een waar kleurspektakel. Je kunt voor een totale look in het geel of groen gaan maar gecombineerd met neutrale basics zijn ze ook érg mooi. 

Kleuren 2020: Oranje & rood

Wijnrood is lekker in een glas maar minstens zo fijn aan je lijf. Het staat chic, verleidelijk, sexy en een tikkeltje mysterieus. Daarnaast combineert het lekker met kleuren die je waarschijnlijk al wel in je kast hebt liggen: zwart, wit, grijs, nude en zelfs roze. Geen fan van wijnrood? Geen paniek. Ook fellere roodtinten en zelfs (knal)oranje zijn helemaal on trend en spelen een grote rol in de najaarsmode.

Kleuren 2020: Neutrals

Dé kleur die de rest van de kleuren verbindt en ervoor zorgt dat het geen zooitje wordt is beige. En alles wat daarop lijkt. Van gebroken wit tot crème, van een lichte khaki tot parelmoer. Je kunt 'm met opvallendere kleuren combineren maar van top tot teen in beige vinden we minstens zo mooi. 

Kleuren 2020: Blauw

Dat de kleur blauw goed vertegenwoordigd was op de catwalks heeft ons niet verbaasd. Pantone riep Classic Blue namelijk eerder al uit tot kleur van het jaar en daar hielden de designers zich braaf aan. Maar het was niet alleen het klassieke blauw dat de catwalks kleurde, het hele spectrum liet zich zien. Van fris lichtblauw tot diep, diep donkerblauw. 

Kleuren 2020: Metallics

Geen gedoe met subtiele accenten dit jaar. Nee, als je voor metallics gaat, ga dan voor een top-tot-teen look. Of top-tot-bovenbeen, als je voor kort kiest. Ga je voor goud of straal je in zilver? Beide zijn goed vertegenwoordigd in de wintermode van 2020.

 

© 2020 - 2023 GisleyFashion | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel